İletişim | Telefon Rehberi | Bilgi Edinme | International Students | International Relations |
 EN | TR |

 Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi

   
  • ANASAYFA
  • GENEL
    • Kuruluş-Tarihçe
    • Misyon-Vizyon
    • Yönetmelik ve Yönergeler
      • OKÜMERLAB Yönetmeliği
      • OKÜMERLAB Kullanım Yönergesi
    • Yetki Belgeleri
      • Toprak, Bitki ve Sulama Suyu Analiz Yetki Belgesi
    • Faaliyetlerimiz
    • Katalog
    • İç Kontrol
      • Görev Tanımları
      • Hizmet Envanteri Tablosu
      • Hassas Görevler
    • Yönetim
      • Yönetici Personel
      • Organizasyon Şeması
  • BİRİMLER
    • Mühendislik Bilimleri Birimi
      • Gıda Analiz Laboratuvarları
      • Gıda Araştırma Laboratuvarları
      • Gıda Eğitim Laboratuvarları
      • Diğer Mühendislik Bilimleri Araştırma Laboratuvarları
      • Diğer Mühendislik Bilimleri Analiz Laboratuvarları
    • Sağlık Bilimleri Birimi
      • Sağlık Bilimleri Araştırma Laboratuvarları
    • Temel Bilimler Birimi
      • Fizik Araştırma Laboratuvarları
      • Kimya Araştırma Laboratuvarları
      • Kimya Analiz Laboratuvarları
      • Biyoloji Araştırma Laboratuvarları
    • Tarım Bilimleri Birimi
      • Toprak, Bitki ve Gübre Analiz Laboratuvarları
      • İçme Suyu, Sulama Suyu ve Atık Su Analiz Laboratuvarları
      • Tarım Bilimleri Eğitim Laboratuvarları
    • Enerji Sistemleri Birimi
      • Batarya Sistemleri Analiz Laboratuvarı
    • Üretim Departmanı
      • Kimyasal Madde Üretim Laboratuvarı
      • Kozmetik Üretim Laboratuvarı
      • Dezenfektan Üretim Laboratuvarı
  • LABORATUVARLARIMIZ
    • Gıda Analiz Laboratuvarları
      • Enstrümental Analiz Laboratuvarı-1
      • Enstrümental Analiz Laboratuvarı-2
      • Enstrümental Analiz Laboratuvarı-3
      • Tahıl ve Tahıl Ürünleri Analiz Laboratuvarı
      • Mikrobiyoloji Analiz Laboratuvarı-1 Numune Kabul ve Sterilizasyon Bölümü
      • Mikrobiyoloji Analiz Laboratuvarı-2 Besiyeri Hazırlama Bölümü
      • Mikrobiyoloji Analiz Laboratuvarı-3 Ekim Bölümü
      • Mikrobiyoloji Analiz Laboratuvarı-4 İnkübasyon Bölümü
      • Mikrobiyoloji Analiz Laboratuvarı-5 Yakma ve Yıkama Bölümü
    • Gıda Araştırma Laboratuvarları
      • Fermantasyon ve Biyoteknoloji Araştırma Laboratuvarı
    • Gıda Eğitim Laboratuvarları
    • Kimya Analiz Laboratuvarları
      • Enstrümental Analiz Laboratuvarı-1
      • Enstrümental Analiz Laboratuvarı-2
    • Biyoloji Araştırma Laboratuvarları
      • Balık Araştırma Laboratuvarı
    • Toprak, Bitki ve Gübre Analiz Laboratuvarları
      • Toprak, Bitki ve Gübre Analiz Laboratuvarı-1
      • Toprak, Bitki ve Gübre Analiz Laboratuvarı-2
    • İçme Suyu, Sulama Suyu ve Atık Su Analiz Laboratuvarı
    • Tarım Bilimleri Eğitim Laboratuvarı
    • Batarya Sistemleri Analiz Laboratuvarı
    • Üretim Departmanı Laboratuvarları
      • Kimyasal Madde Üretim Laboratuvarı
      • Kozmetik Üretim Laboratuvarı
      • Dezenfektan Üretim Laboratuvarı
  • CİHAZLARIMIZ
    • Cihazlar
  • ANALİZLER VE ÜCRETLER
    • Analiz Başvuru Aşamaları
    • Yapılan Analizler ve Ücretleri
      • Genel Analizler
      • Toprak, Bitki, Gübre ve Sulama Suyu Analizleri
      • Zeytinyağı Analizleri
      • Yer Fıstığı ve Yağlı Tohumlar Analizleri
      • Bal Analizleri
      • Tahıl ve Tahıl Ürünleri Analizleri
      • Süt ve Süt Ürünleri Analizleri
      • İçme Suyu Analizleri
      • Atık Su Analizleri
      • Batarya Sistemleri Analizleri
    • Numune Kabul Genel Şartları
    • Numune Alma Yöntemleri
      • Toprak Numunesi Alma
      • Bitki Numunesi Alma
      • Sulama Suyu Numunesi Alma
      • Gübre Numunesi Alma
      • Gıda Numunesi Alma
    • Analiz Talep Formu
    • Ürün Satış
      • Saf ve Ultra Saf Su Satış
      • Sarf Malzemeleri Satış
      • Temizleyici Satış
  • KULLANIM VE STAJ
    • Seminer Salonu ve Laboratuvar Kullanımı
    • Kullanım Ücretleri
    • Örnek Kullanım Talep Dilekçesi
    • Araştırma Laboratuvarı Talep Formu
    • Seminer Salonu Talep Formu
    • Eğitim ve Uygulamalı Ders İşleme Talep Formu
    • Laboratuvar Kullanım Sözleşmesi
    • Seminer Salonu Kullanım Sözleşmesi
    • Stajyer Kabul Esasları
    • Staj Talep Formu
  • İLETİŞİM
  • PERSONEL
    • Akademik Personel
    • İdari Personel
  • Anasayfa
  • ANASAYFA
  • GENEL
    • Kuruluş-Tarihçe
    • Misyon-Vizyon
    • Yönetmelik ve Yönergeler
    • OKÜMERLAB Yönetmeliği
    • OKÜMERLAB Kullanım Yönergesi
    • Yetki Belgeleri
    • Toprak, Bitki ve Sulama Suyu Analiz Yetki Belgesi
    • Faaliyetlerimiz
    • Katalog
    • İç Kontrol
    • Görev Tanımları
    • Hizmet Envanteri Tablosu
    • Hassas Görevler
    • Yönetim
    • Yönetici Personel
    • Organizasyon Şeması
  • BİRİMLER
      Mühendislik Bilimleri Birimi
    • Gıda Analiz Laboratuvarları
    • Gıda Araştırma Laboratuvarları
    • Gıda Eğitim Laboratuvarları
    • Diğer Mühendislik Bilimleri Araştırma Laboratuvarları
    • Diğer Mühendislik Bilimleri Analiz Laboratuvarları
    • Sağlık Bilimleri Birimi
    • Sağlık Bilimleri Araştırma Laboratuvarları
    • Temel Bilimler Birimi
    • Fizik Araştırma Laboratuvarları
    • Kimya Araştırma Laboratuvarları
    • Kimya Analiz Laboratuvarları
    • Biyoloji Araştırma Laboratuvarları
    • Tarım Bilimleri Birimi
    • Toprak, Bitki ve Gübre Analiz Laboratuvarları
    • İçme Suyu, Sulama Suyu ve Atık Su Analiz Laboratuvarları
    • Tarım Bilimleri Eğitim Laboratuvarları
    • Enerji Sistemleri Birimi
    • Batarya Sistemleri Analiz Laboratuvarı
    • Üretim Departmanı
    • Kimyasal Madde Üretim Laboratuvarı
    • Kozmetik Üretim Laboratuvarı
    • Dezenfektan Üretim Laboratuvarı
  • LABORATUVARLARIMIZ
      Gıda Analiz Laboratuvarları
    • Enstrümental Analiz Laboratuvarı-1
    • Enstrümental Analiz Laboratuvarı-2
    • Enstrümental Analiz Laboratuvarı-3
    • Tahıl ve Tahıl Ürünleri Analiz Laboratuvarı
    • Mikrobiyoloji Analiz Laboratuvarı-1 Numune Kabul ve Sterilizasyon Bölümü
    • Mikrobiyoloji Analiz Laboratuvarı-2 Besiyeri Hazırlama Bölümü
    • Mikrobiyoloji Analiz Laboratuvarı-3 Ekim Bölümü
    • Mikrobiyoloji Analiz Laboratuvarı-4 İnkübasyon Bölümü
    • Mikrobiyoloji Analiz Laboratuvarı-5 Yakma ve Yıkama Bölümü
    • Gıda Araştırma Laboratuvarları
    • Fermantasyon ve Biyoteknoloji Araştırma Laboratuvarı
    • Gıda Eğitim Laboratuvarları
    • Kimya Analiz Laboratuvarları
    • Enstrümental Analiz Laboratuvarı-1
    • Enstrümental Analiz Laboratuvarı-2
    • Biyoloji Araştırma Laboratuvarları
    • Balık Araştırma Laboratuvarı
    • Toprak, Bitki ve Gübre Analiz Laboratuvarları
    • Toprak, Bitki ve Gübre Analiz Laboratuvarı-1
    • Toprak, Bitki ve Gübre Analiz Laboratuvarı-2
    • İçme Suyu, Sulama Suyu ve Atık Su Analiz Laboratuvarı
    • Tarım Bilimleri Eğitim Laboratuvarı
    • Batarya Sistemleri Analiz Laboratuvarı
    • Üretim Departmanı Laboratuvarları
    • Kimyasal Madde Üretim Laboratuvarı
    • Kozmetik Üretim Laboratuvarı
    • Dezenfektan Üretim Laboratuvarı
  • CİHAZLARIMIZ
    • Cihazlar
  • ANALİZLER VE ÜCRETLER
    • Analiz Başvuru Aşamaları
    • Yapılan Analizler ve Ücretleri
    • Genel Analizler
    • Toprak, Bitki, Gübre ve Sulama Suyu Analizleri
    • Zeytinyağı Analizleri
    • Yer Fıstığı ve Yağlı Tohumlar Analizleri
    • Bal Analizleri
    • Tahıl ve Tahıl Ürünleri Analizleri
    • Süt ve Süt Ürünleri Analizleri
    • İçme Suyu Analizleri
    • Atık Su Analizleri
    • Batarya Sistemleri Analizleri
    • Numune Kabul Genel Şartları
    • Numune Alma Yöntemleri
    • Toprak Numunesi Alma
    • Bitki Numunesi Alma
    • Sulama Suyu Numunesi Alma
    • Gübre Numunesi Alma
    • Gıda Numunesi Alma
    • Analiz Talep Formu
    • Ürün Satış
    • Saf ve Ultra Saf Su Satış
    • Sarf Malzemeleri Satış
    • Temizleyici Satış
  • KULLANIM VE STAJ
    • Seminer Salonu ve Laboratuvar Kullanımı
    • Kullanım Ücretleri
    • Örnek Kullanım Talep Dilekçesi
    • Araştırma Laboratuvarı Talep Formu
    • Seminer Salonu Talep Formu
    • Eğitim ve Uygulamalı Ders İşleme Talep Formu
    • Laboratuvar Kullanım Sözleşmesi
    • Seminer Salonu Kullanım Sözleşmesi
    • Stajyer Kabul Esasları
    • Staj Talep Formu
  • İLETİŞİM
  • PERSONEL
    • Akademik Personel
    • İdari Personel
   /  ANALİZLER VE ÜCRETLER  /  Gıda Numunesi Alma

GIDA NUMUNESİ ALMA YÖNTEMLERİ

Numune Adı

Minimum Numune Miktarı

Numuneye Kabul Koşulları ve Numune Alma Yöntemleri

Zeytin Yağı

0,5 Litre

Numune tüm ürünü temsil edecek şekilde temiz bir kapta bekletilmeden ve aşırı sıcaktan korunarak ulaştırılmalıdır.

Yer Fıstığı ve Yağlı Tohumlar

500 Gram

Numune tüm ürünü temsil edecek şekilde temiz bir kapta bekletilmeden ulaştırılmalıdır.

Bal

500 Gram

Çatlak ya da kırığı olmayan ve temiz bir kapta, ısı, ışık, nem gibi etkenlere maruz bırakılmadan, süzülmüş, homojen ve içinde herhangi bir yabancı madde kalmayacak şekilde aynı gün içinde ulaştırılmalıdır.

Tahıl ve Tahıl Ürünleri

500 Gram

Numune tüm ürünü temsil edecek şekilde temiz bir kapta bekletilmeden ulaştırılmalıdır.

Süt ve Süt Ürünleri

500 Gram ya da 500 Mililitre

0-4oC sıcaklıkta soğuk zinciri koruyarak en geç 48 saat içerisinde (tuzsuz süt ürünlerine ait numuneler ve süt numuneleri 4 saat içerisinde) analize alınmalıdır. Numuneler soğuk zincirde getirilmemişse not edilmeli, analiz raporuna da bu bilgi geçirilmelidir.

İçme Suyu

2,5 Litre

Numune kabı ya da şişesi yeni olmalı veya içine yalnızca su konulmuş, polietilen, cam vb. kaplar, numune ile 3 kez çalkalanıp boşaltıldıktan sonra numune ile doldurulmalıdır. Numune kabının ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra bekletilmeden ve aşırı sıcaktan korunarak ulaştırılmalıdır.

Mikrobiyolojik Analiz İstenenler

500 Gram ya da 500 Mililitre

0-4oC sıcaklıkta soğuk zinciri koruyarak en geç 48 saat içerisinde (süt numuneleri 4 saat içerisinde) analize alınmalıdır. Numuneler soğuk zincirde getirilmemişse not edilmeli, analiz raporuna da bu bilgi geçirilmelidir.

 



ANALİZLER VE ÜCRETLER
  • Analiz Başvuru Aşamaları
  • Yapılan Analizler ve Ücretleri
  • Numune Kabul Genel Şartları
  • Numune Alma Yöntemleri
  • Analiz Talep Formu
  • Ürün Satış